Opleiding Beeldcoaching

Beeldcoaching (voorheen VIB of SVIB) is een hele krachtige manier van coachen. Als beeldcoach maak je gebruik van videobeelden voor het vastleggen en analyseren van de leer- of hulpvraag. Met Beeldcoaching maak je de coachee eigenaar van zijn/haar eigen veranderproces door samen videobeelden terug te kijken. De beeldcoach richt zich op de interactie, de organisatie en de inhoud. Uitgangspunt is de coachee in zijn kracht zetten en door middel van positief en oplossingsgericht coachen de ander in beweging brengen.

De opleiding Beeldcoaching duurt twee jaar met een studiebelasting van 8 à 10 uur per week. De bijeenkomsten zijn eens per 4 tot 5 weken gedurende een dagdeel. Tijdens de bijeenkomsten werken we met beeldmateriaal dat door jou en de andere deelnemers wordt ingebracht. Tussendoor ga je aan de slag met je eigen begeleidingstrajecten. De opleidingsgroepen bestaan uit maximaal zes personen.

Elk studiejaar heeft 10 bijeenkomsten. Er zijn twee officiële beoordelingsmomenten en elk jaar wordt afgesloten met een presentatieronde.

Bij afronding van de opleiding ben je zelfstandig beeldcoach. De opleiding wordt erkend door het Opleiderscollectief Beeldcoaching, door de LBBB (de Landelijke Beroepsgroep voor Beeldbegeleiders) en is gevalideerd door Leraarregister.

Marijne heb ik ervaren als een zeer deskundig en ervaren opleider Beeldcoachen. Teach what you preach is van toepassing op haar benadering en werkwijze. Aspirant Beeldcoaches worden door Marijne steeds op het spoor gezet van precies kijken naar en reflecteren op je sterke punten en werkpunten. En dat is ook precies de bedoeling van een Beeldcoachtraject met een leerkracht. Een intensief maar geweldig proces waar je als professional én als mens door groeit. Van harte aanbevolen!

Sandra Broers

Opleiding Beeldcoaching 2021
Locatie: Leiden
Start: september 2021

Ik heb als Ambulant Dienstverlener van Auris de opleiding Beeldcoaching gevolgd bij Marijne Sammels in de periode  2016 t/m 2018. De opleiding heeft mij veel gebracht. Naast kennis over de omgang met de camera, het filmen en analyseren en kiezen van de juiste filmbeelden heb ik veel geleerd over communicatie en coachingsvaardigheden. Maar het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb is het durven en leren kijken naar mijzelf. Samen met mijn collega’s en Marijne als trainer leren van en met elkaar heb ik heel waardevol gevonden. Contact wordt pas echt contact als we in het contact met de ander ook contact hebben met onszelf. Ik gun alle collega’s in het onderwijs een Beeldcoach!

Patricia Ebeli

Hier vind je een flyer met beknopte informatie over de opleiding. Voor meer informatie over de opleiding, de vereisten en een inschrijfformulier, klik op de linkjes. Voor informatie over de data en locatie kun je mij een mailtje sturen via marijne@coachinbeeld.com.